Pannacotta med nougat jag älskar båda delarna så det kan ju inte bli bättre än så. Jag dekorerade mina med en smalskiva nougat en liten mörk tryffel och lite pärlströssel
I Iran äter vi mycket nötter, nötter och petit chouxer (recept på det får jag publicera vid ett annat tillfälle) och så äter vi vit nougat med pistagenötter, eller GAZ som vi själva kallar det
Första koket steg inte riktigt i gradrean och jag tog en promenad med grannen, när jag kom tillbaka var fudgen 163 grader och svart. Kokas till 121 grader, mät med termometer
Florsocker, att pudra med. 2,75 dl strösocker 1 dl flytande honung 1 dl glykossirap 1 dl vatten 2 st små äggvitor 0,5 dl strösocker 100 g pistagenöt (gärna riktigt grön, typ iransk) 130 g skållad sötmandel 130 g skalade hasselnötter Florsocker, att pudra med
Medelålders big time. Så brasan är tänd i kakelugnen och Sonja Aldén är på Spotify med sin nya platta. Vispa äggulor och socker, blanda potatismjöl och bakpulver som blandas med äggulorna
Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant. En av de godaste sakerna som jag har provat är den här kakan- Sannes schweizernötkaka
Nougaten består av en marängsmet med sockerlag och där man blandar ner diverse nötter. Det är lite olika moment att pyssla med och det tar lite tid men jag är SÅ nöjd
Receptet är från Leila och när hon gjorde det så använde hon sn bakmasikn, själv så äger jag inte en sådan så fick bli med hjälp av en elvisp, kan väl säga att det blev nästan som ett träningspass och elvispen blev brännhet
Kakorna är riktigt goda, men påminner dock mer om schackrutor, med nougat emellan än ballerinakakor. * Jag gjorde fyllningen med mörk choklad, vilket gjorde att fyllningen inte blev fullt så söt som ballerinakakornas fyllning är
Det här med min utmaning till mig själv, att beta av alla sådana bakverk jag tänkt göra minst femtioelva gånger men aldrig väl gjort - det måste vara en av årets bästa idéer från min sida, haha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.