Det kanske kan tyckas att man utmanar ödet genom att försöka göra LCHF-nougat. Man kan välja att göra nougat på olika nötter, vi tog både hasselnötter och mandel
I Iran äter vi mycket nötter, nötter och petit chouxer (recept på det får jag publicera vid ett annat tillfälle) och så äter vi vit nougat med pistagenötter, eller GAZ som vi själva kallar det
Ner i väskan åker ”rawfood”bollar, frukt, vildriskakor, keso & mellanmålsmuffins med äpple. ”Rawfood”bollarna blev de godaste jag någonsin gjort så därför kommer här recept
Så vansinnigt god nougat fudge. 250 gr nougat. 250 gr nougat. Kokade denna i lördags. Första koket steg inte riktigt i gradrean och jag tog en promenad med grannen, när jag kom tillbaka var fudgen 163 grader och svart
Kavla eller tryck ut nougaten till cirka 1,5 cm tjocklek och låt svalna. Sätt på ugnen på 150 grader. Koka socker, honung, glykos och vatten i en kastrull tills sockerlagen når en temperatur på 148 grader
Nougat är ju bara såå gott. Så idag gjorde jag en kladdkaka med nougat i och var det gott. Bryt nougaten i bitar och låt den smälta ihop med smöret på eftervärmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.