Det känns som det nyss var fredag och vi såg fram emot en lång ledig helg tillsammans. Vi fick ihop en trevlig blandning av olika sorters plockmat tycker jag, men även hur lite man tänker att man ska göra av varje rätt så blir det ändå en massa mat när man väl börjar äta
Ät små munsbitar av allt tillsammans. Årets godaste förrätt. En skön söndag med träning och god mat, för mig är det lycka att få stå länge och göra mat och baka
Jag undrar om jag kan tillämpa samma princip på min sommargarderob. Hela förra sommaren körde jag med min grillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
Som jag sagt förut, jag gör det för sällan och ofta gör jag samma gamla recept som alltid. Att lägga in sill är en favoritsysselsättning så här inför jul i mitt kök
Idag bakade jag årets första lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Hörrni, det är snart semmel-dagen. Förra året blev det inget nytt recept, jag gillar verkligen fortfarande det första receptet på nyttiga semlor jag gjorde här på bloggen, men det är ju alltid kul med nytt
Då sockret blivit varmt, häller du ned detta i äggen, och startar hastigt att vispa samman ägg och socker med elvisp – vänta ej för länge, då börjar äggen att ”kokas” och äggvitan stelnar och blir vit av sockrets värme
Bryn grönsakernatillsammans med köttfärsen i lite olja i en stor kastrull. Servera gärna soppan tillsammans med något gott bröd och en klick creme fraiche
Jag stod i valet och kvalet om jag skulle fortsätta på samma trygga bana som jag kört på senaste åren eller om jag skulle våga hoppa på något som jag aldrig testat tidigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.