900 g delikatesspotatis, halverad2 msk olivolja8 oskalade vitlöksklyftorflingsaltnymald svartpeppar1 msk krossade fänkålsfrön1 msk finrivet citronskal1 tsk paprikapulver5 kycklingklubbor/lår2 äpplen, urkärnade och i klyftor1 dl salviablad (ta rosmarin om det inte går att få tag i salvia)1
All work and no play makes Tobias a dull boy. Tiden har inte riktigt räckt till för mig att hinna blogga lika frekvent som vanligt på sistone men här kommer i alla fall ett nytt recept
1. Sätt ugnen på 240 grader. 2. Tillbehör. Koka riset enligt förpacknings anvisningar. 3. Sås. Skölj och kärna ur paprika och chili, och skär i mindre bitar
Salviakyckling (4 pers). När man skriver recept för att andra ska kunna laga de maträtter man komponerar är det väldigt viktigt att ange så exakta mått som möjligt
1 kg kycklingfilé1/2 kruka salviaCa 3 msk smör4-5 skivor serranoca 1,5 dl gräddeSkal av 1/2 citronSalt o svartpepparLägg en stor klick smör i stekpannan
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smöret med hälften av fläsktärningarna, finhackad salvia och salt. Skölj kycklingen i kallt vatten och torka av den med hushållspapper
Salsicciafylld salviakyckling med potatiskaka och grön valnötskräm. I fredags hade jag nöjet att få träffa mina medtävlande i Cono Sur Blogger Competition 2015
25 stycken trattkantarelltoast med bacon och feta, en ordentlig mängd chilistekt halloumi blandad med färsk ananas och salviakyckling för 25, fixades i en rasande fart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.