Syrlig tomatrisottomed salvia, bondbönor och flagad mandel. Krispig salvia och mandel känns lagom lyxigt ihop med en lätt tomatbuljong, citron och fasta bondbönor (som en korsning mellan ärtor och edamame
Ingredienser Portioner. 4 8 dl vatten 2 tärningar kycklingbuljong 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 röd paprika 1/2 tsk timjan 2 msk olivolja 4 dl risottoris (t ex arborioris) 1 1/2 dl vitt matlagningsvin 1 burk körsbärstomater (à 400 g) 150 g sockerärter 580 g skalade räkor i lake ca 100 g finriven grana padano ost salt och peppar 1/2 påse ruccola (à 65 g) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Torka kycklingklubborna torra med hushållspapper och gnid in dem med kryddblandningen. Bryn potatisen tillsammans med de hela vitlöksklyftorna i oljan 5 min. Hetta upp resten av oljan på medelvärme och bryn kycklingen, 2-3 min på vardera sidan
Täck riset med varm buljong. fyll på med en skvätt varm buljong efterhand som den kokat in. Fördela risotton på tallrikar, garnera med körsbärstomater och ringla lite olja runtom
Salviakyckling. Vispa ihop med en gaffel och smaka av med salt, peppar och ev. 1 kycklingfilé per person2 salviabladlite finhackad vitlöksmörsalt och svartpepparBörja med att bryna en sida av filén i smöret. Dressa dem med 1/3 av dressingen och blanda i lite hackad dill. Mittimaten med Jojje 1 citron
Med det inte sagt att det här inte blev gott, för det blev det. Men jag hade högre förväntningar med ingredienser som kyckling, bacon, gnocchi, crème fraiche och parmesan
Det smartaste är att börja med såsen för den mår bra av att få stå och puttra till sig. Sätt ner värmen så att det nätt och jämnt kokar och fortsätt vispa med jämna mellanrum medan du gör kycklingen
Under tiden kokar du pastan knappt al dente, alltså med ett ordentligt tuggmotstånd. ) med lite mer av den rivna osten och gärna lite mer nymald svartpeppar
Under tiden kokar du pastan knappt al dente, alltså med ett ordentligt tuggmotstånd. ) med lite mer av den rivna osten och gärna lite mer nymald svartpeppar
och pepparrotstoast till förrätt och Smörstekt hälleflundra medtomatrisotto till varmrätt. Istället la jag ned mer arbete på risotton, som ju måste tillagas med kärlek för att den ska bli bra
Under tiden kokar du pastan knappt al dente, alltså med ett ordentligt tuggmotstånd. ) med lite mer av den rivna osten och gärna lite mer nymald svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.