Bottna en ugnsform med grovt salt och lägg i laxen med skinnsidan nedåt. skal och saft av ½ citron. Smaka av med citronskal, pressad citron, salt och peppar
Rissolépotatis med jordärtskockor. buken och ta ur inälvorna. Stek den kokta potatisen tillsammans med jordärtskockorna i omgångar i smör tills de börjar bli gyllenbruna
Vispa sedan sakta i oljan, sen vänder du ner gräddfilen och smakar av med salt & vitpeppar. Nåväl till nyår trissas allt upp men vi fick vår fina marulk och en bit tonfisk som vi ska tillaga i morgon
Små salta kex, fikonmarmeladoch en bit brieost. Sen sätter du in de i ugnen tills osten smällt och helt plötsligt har du en smarrig förrätt att bjuda på
Marmeladen smaksatte jag med citron och madeira och den blev väldigt god. Så klarar du av att äta lite mer kolhydrater ibland är det ett bättre alternativ att göra egen osötad fikonmarmelad än att köpa marmelad med massa tillsatt socker i
Förra söndagen åkte jag ner till bloggvännen och matfotografen Ilva Beretta i Pistoia, strax utanför Florens, för att tillsammans med henne göra ett kastanjejobb till Mat & Vänners julnummer
I min lilla julkorg kommer jag ha mina hemmagjorda kolor, fikonmarmelad, julkaffe och chokladbräck med havssalt från Coop i Danderyd där de gör egen choklad
Lägg på taleggionoch toppa med riven parmesan eller pecorino. Har du krossade tomater eller tomater på burk och vill ha en slät soppa är det bara att mixa, annars är det ju gott med en mer chunky soppa också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.