Hottar man dessutom upp den lite med extra kryddor behöver man definitivt inte göra egen. Bryn kycklingen i rapsolja, salta och låt chili, vitlök och ingefära steka med en stund så att det blir mjukt
Mosa potatisarna, gärna med elvisp och vispa i mjölk, smör och äggula. Vill ni vara extra tjusiga så tar ni fram spritsen och använder den, är ni lite lata som vi så tar ni enkelt fram två skedar och använder dom istället
Stek potatisbitarna i smör och rapsolja så de får en gyllenbrun färg, krydda med salt och peppar. Nu när hon fyllt pensionär så ska hon nämligen ta upp en gammal hobby, hon ska ställa sej framför staffliet har hon sagt vid ett svagt ögonblick
Så var det med denna bilden. Alla bilder som vi tänker använda hamnar i en speciell matmapp, efter att de har blivit redigerade lite grann, men ibland glöms någon bild bort tills det är dags att städa ur mappen
Hederlig stekt eller kokt korv med bröd och hemlagat potatismos, så himla gott. Vet inte hur ni gör ert mos, men vi stöter det först och sedan med elvisp, tycker inte om bitar i mos
Jag har sett såå många andra i skolan med spaghetti och köttfärssås till lunch så nu är det min tur. Denna gången blev det en "nyttig" köttfärssås med mycket grönsaker och linser
Men, idag gjorde jag en gammal hederlig smulpaj med både strösocker och vetemjöl. En sak som ni kanske har märkt av här i bloggen är att jag älskar att experimentera med olika bakverk och maträtter och försöka göra om dem så nyttiga som möjligt
Och en Milkshake med ett härligt roligt sugrör är ju optimalt om man har ont i halsen. Har ni hemmagjord glass hemma så går det självklart lika bra om inte ännu bättre att använda
Den fick snällt åka med i detta finfina frukostfrallerecept utan jäsning. Jodå. Det gör den. Hittade ett paket i kylen som skulle gått hem den 14 november, för tio dagar sen alltså
Rör ihop till en lös deg, täck med bakduk och ställ i kylen över natten. ( För att lyxa till det fick jag lust att testa ett frukostbröd som vännen M lovordat mycket
I dag är det många som väljer att baka med kesella i degen och så även jag, en period, men som det heter "gammal är äldst" och numera bakar jag ånyo med den gamla traditionella degen
De flesta av er var ju ändå inte med från allra första början, eller hur. Jag återanvänder. Vi fettar på och skänker en tacksamhetens tanke till de goda herrarna Atkins, Paulún, Lauritzson, Scarsdale med flera som säkerligen tycker helt olika om man låter dem berätta själva men i min lilla värld får stå för en gemensam ståndpunkt, nämligen den som säger att det är okej med lite fett så länge du inte blandar in kolhydrater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.