Tillagning. Smält smöret till såsen i en kastrull. Skumma av det med en sked. Lägg äggulorna, citronsaften och skalet i enmetallskål och vispa i vattenbad tills det skummar (låt inte blandningen bli alltför varm)
Lördagens middag med vännerna P och K inleddes med Crème Ninon. Till varmrätt serverade vi röding, som inte bara är en av våra favoritfiskar, utan också en fisk som passar lika bra till vardags som i lite mer festliga sammanhang
Idag är det långfredag och traditionellt ska det bjudas på fisk den här dagen. Jag hoppas att du hittat något frestande bland mina tidigare fiskrecept - tomatströmming, torskrygg med pestotäcke, gravad lax, ugnsbakad lax med Bostontäcke, örtpanerad havskatt - för idag tänkte jag i stället bjuda på något helt annat
Sommarväder kräver lättare mat, tycker ni inte. I alla fall om man som jag bor i en lägenhet med en massa takfönster som inte bara släpper igenom ljus utan också värmer upp rummen rejält
Tänd grillen, se till att du inte har en glödbädd under hela gallret. Sätt ugnen på 220°. Blanda en marinad på ketchup, vatten, honung, grillkrydda och dra av rosmarin bladen, blanda väl, lägg i revbenen och se till att de får marinaden runt om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.