Jag ska snart kolla in Anne Lundberg och Paul Svensson på SVT men först - recept på den här Ottolenghisalladenmedpäronoch pecorino som vi faktiskt åt för första gången på nyårsafton förra året
Jag ville hitta på en ny sallad till kvällens middag och den här blev det. Tranbären tänkte jag strö över köttet ett tag men de hamnade till slut i salladen
Blanda riset medpäronklyftor, getost, rucola, granatäpple och nötter. Halvera granatäpplet och slå ut kärnorna genom att banka med baksidan av en träslev på granatäpplehalvan
Lägg päronen ovanpå och häll skyn från päronen över salladen. Fördela det knapriga brödet, ruccolasalladen, gurka, rödlök och grönmögelost på tallrikar
Saker som får din sallad att bli en rolig middag. Blandad sallad i bottenLite finstrimlad fänkåltunt skivat päronnågra körsbärstomaterngn form av lök+lätt kokadesockerärtormorot i bitar+rostade valnötterbit halloumi+Dressing för 2 pers
Blanda crème fraîche med riven parmesan och servera som dressing till salladen. Skölj romansalladenoch rucolan, slunga den i en ren kökshandduk och lägg den i en skål
Jag åt den med falafel till (recept från frikadell för några dagar sedan)2 port. 1 päron6 cocktail tomater1/4 rödlökblandad sallad3 dl bulgur eller råris (kokt)1/3 fetaen bit zuccini10 kalamataoliver+dressing. 1 päron
4 700 g flankstek 2 krm malen spiskummin 1 krm chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 rosmarinkvistar olivolja eller smör till stekning Sallad 2 päron 2 röd- eller polkabetor 65 g bladsallad 250 g björnbär 200 g getost 2 tsk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 3 msk olivolja 2 krm salt 2 krm svartpeppar 1 dl valnöt 2 tsk honung Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Valnötter om du vågar och vill är ett smaksäkert kort tillsammans med getosten och för all del även som strössel ovanpå salladsskottenochpäronen som klyftats
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.