I år med bara helt vanliga kräftor. De var riktigt goda, med mycket dillsmak. Förra året var jag på en härlig kräftskiva, då wokade vi Ernst Kirchsteiger’s Limekräftor på Muurika
Ta fram den största grytan du har i köket, den ska trots allt hålla ordentligt med mat. Koka upp saltat vatten och i med potatisen, halverade citroner, korven delade i goda stora bitar och om du använder färska majskolvar så i med dom nu också annars kan dom vänta tills senare
Servera med ett bröd och citronklyfta. Gratinerade kräftor. Om du vill ha bröd = Vitlöksbröd, ta olivoja pressa vitlök rosta de i ugnen och servera till kräftorna
Började med en saffranssås till rödspättorna. Smaksätt ytterligare med lite cayennepeppar. Rör ned 4 msk vetemjöl och sedan i med vätska, saft från en citron, 3 dl vatten och 2 fiskbuljongtärningar
Till helgen är föräldrar/svärföräldrar hitbjudna på mat och då tänkte jag bjuda på ett av middagstipsen jag fick till månadens middagstips i november som hade just saffran som tema, nämligen Livsnjutarnas saffranssåsmed rödspätta och räkor
Tips är att ta kastrullen och ställa i ett kallt vattenbad i vasken och spola med kallt vatten runt tills de svalnat tillräckligt för att ställa i kylen
Blanda det med mjölet och saltet till en smulig massa, gärna i matberedare eller för hand. Alltså, augusti, kräftor, räkor, vänner och en riktigt smarrig kantarellpaj som tillbehör
Solgul saffranssås. Julen närmar sig med stormsteg, vilket gör att jag vill frossa i julsmaker. En härligt solgul sås med mild smak av saffran och en liten hint av apelsin
Lägg i kräftorna och koka upp. Låt koka i 5 minuter och kyl sedan kräftor och lag snabbt. Förvara kräftorna i lagen i 1–2 dygn före servering. 1 kg kräftor
Sen fick jag med lite kräftor hem ifrån jobbet så det fick bli "förrätt". Hade väl en liten hemlighet i bakfickan med som dom fick hjälpa mig med, spännande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.