4 580 g räkor i lake 4 port tagliatelle 1 röd paprika 1/2 purjolök 2 tomater 1/2 g saffran 1 msk smör eller margarin 2 vitlöksklyftor 2 tsk majsstärkelse 2 1/2 dl vispgrädde 1 dl spad från räkorna salt och peppar 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Börja med att blanda ingredienserna till dippsåsen i en skål och ställ in i kylen. Hetta upp olja i en wokpanna eller traktörpanna och lägg i chilin, vitlöken och räkorna
Detta vart resultatet, en wok medchilifrästaräkor på toppen. Innan servering så hetta upp en panna med olivolja och fräs räkorna tillsammans med hackad chili en aning
Nu i kväll kom Johan och Sophia över på middag, så jag slängde i hop en bönpasta med chili- och vitlöksfrästa räkor i en vittvinssås som blev riktigt god
Tjejerna hade bestämt räkor och jag blev sugen på lite ljumma med extra smak. Jag hade bara grönsaker till & en chiliaioli (majonäs med vitlök & lite sambal oelek)
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Fräs lite matfett med curryn. Skala räkorna. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt, men inte koka, då blir räkorna sega
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.