Saffranskladdkaka
I MITT KÖK
I MITT KÖK
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • SAFFRANSKLADDKAKA
  • 125 gram smör
  • 100 gram vit choklad (hackad)
  • 1 påse saffran
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 1 dl mandelmassa (riven)
  • 3 ägg Sätt ugnen på 200° (180° i varmluftsugn).
  • Smöra och bröa en form (ca 24 cm) med avtagbar botten.
  • Smält smöret och låt den hackade chokladen smälta i det varma smöret.
  • Häll i saffranet.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt smörblandningen och mandelmassan.
  • Tillsätt till sist äggen – ett i taget. Jag använde vingen till min Kitchen Aid.
  • Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25-35 minuter beroende på ugn och hur kladdig du vill att kakan ska vara.
  • Servera med vispad grädde toppad med lite kanel.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.