Glass är lite av min nya passion sedan jag blev introducerad till det där enkla glassreceptet med grädde och kondenserad mjölk som man hittar lite överallt
Mortla saffranet med lite strösocker och vispa ner detta i glassmeten. Saffran hör ju till julen så därför ville jag verkligen testa på att göra saffransglass, har aldrig ätit saffransglass innan, men gillar saffran så det kunde ju inte bli annat än gott
Jag har därför länge funderat över hur jag ska bete mig för att få till den riktigt god själv, med tanke på att saffran bör upphettas för att smaken verkligen ska komma fram ordentligt alternativet är att man låter den dra i alkohol och med detta recept gör man både och
Som efterrätt denna ljuvliga saffransglassmed apelsinsås och maränger. Det blev bland annat Tjärlknöl som min mamma gjort med ugnsrotsaker och portvinssås med champinjoner
Sommarvärmen är här och med den glassäsongen. Redan samma helg testade jag två sorters glass, denna saffransglass (helt enligt vad receptet sa, vilket vanligtvis inte är min starka sida när det kommer till recept)
Här kommer en riktigt god och julig glass med smak av saffran och apelsin. Som vanligt har jag gjort den som en ”gelato” med äggula och hälften grädde, hälften mjölk som gör att den blir len och krämig men inte för fet
Har ni några paket med saffran kvar så släng ihop en glass vettja. I samarbete med Cylinda. Vispa upp äggulor med strösockret och rör ned i saffrans blandningen
Saffransglassmed russin utan sockerGlass är definitivt en favorit hos mig - alla årstider. Idag finns glassmaskiner att köpa för en hyfsat billig penning och med hjälp av en sådan kan du lätt göra glassen betydligt mer hälsosamt och dessutom mycket godare
Klä en avlång form med plastfolie. Kör dem i mixer eller mosa med gaffel. Smaksätt med florsocker, späd eventuellt med lite vatten om såsen är för tjock
Stjälp upp glassen och garnera med kiwiskivor. Vispa äggulor, socker, honung och saffran pöröst. Vispa grädden och blanda ner den hackade mandeln i äggsmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.