Saffransdoftande fisksoppa
anna.l.thid
anna.l.thid

Saffransdoftande fisksoppa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • lite olivolja
  • 1 liter fiskbuljong
  • 600 gr krossade tomater
  • 1-2 pkt saffran
  • basilika timjan oregano efter tycke och smak
  • 2 msk het tacosås
  • 4 dl creme fraiche
  • 500 gratis torsk
  • 200 gr räkor
  • Ev persilja
  • Så kan man använda chilisås och sambal olek
  • Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna i cm tjocka skivor. Rensa och skölj purjolöken. Rensa och strimla paprikan. Fräs grönsakerna hastigt i oljan på svag värme i några minuter.
  • Tillsätt buljongen, krossade tomaterna, saffran och kryddor.
  • Låt sjuda under lock i 30 minuter till grönsakerna är mjuka.
  • Rör ner creme fraiche och tacosås och ev chilisås och sambal olek
  • Låt det koka upp
  • Tillsätt fisken i bitar innan servering
  • Jag har räkorna bredvid om man får soppa kvar så blir inte räkorna så goda vid uppvärmning.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.