Kanelbullar i all ära, men saffransbullarmedmandelmassa är kungen av bullar. Min bror ringde och frågade om jag kunde baka lite saffransbullar åt honom och självklart kunde jag det
Kanelbullar i all ära, men saffransbullarmedmandelmassa är kungen av bullar. Min bror ringde och frågade om jag kunde baka lite saffransbullar åt honom och självklart kunde jag det
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. 1200 g mandelmassa. 200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 200 g mandelmassa 1 tsk malen kardemummaSmula jästen i en bunke. 1Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och flagad mandel
Pensla med ägg och strö på mandel. 60 st250 grader1 g saffran (2 pkt)100 g fast margarin eller 1 dl flytande5 dl mjölk50 g jäst250 g kesella½ tsk salt1 ½ dl socker1 äggca 15 dl vetemjöl100 g smör150 g mandelmassarussinägghackad mandelSmält fettet i en kastrull och värm sedan den och mjölken till 37 grader. Knåda degen och kavla ut till 2 rektangulära bitar och bred på rumsvarmt smör och mandelmassa
Först ut är sockrade saffransbullar. Häll sedan mjölken direkt ner i en bunke med smulad jäst. Vänd runt med mjölade händer, arbeta inte in för mycket mjöl, då blir de torra
Lovade att återkomma med lite fler recept såhär innan jul och först ut är saffransbullarna, som jag nämnde tidigare, har testat och testat mängder av olika recept genom åren för att hitta det absolut bästa receptet på dessa guldklimpar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.