I alla fall, för att försöka minimera att pajen blev alltför skvalpig tänkte jag att man kanske kunde använda sig av gelésocker i stället för vanligt socker i själva fyllningen
Häll alla ingredienser i en skål. Lättast att blanda med handen. Inte blanda degen i maskin då risken är stor att man förstör trådarna i dinkelmjölet
Idag gjorde jag årets första kopp med varm choklad. I veckan hade min farmor fyllt år och därför kändes det rätt att hedra henne med ett av hennes recept, eller farmor gjorde ju detta på känn, men för enkelhetens skull måttade jag ingredienserna
Koka makaronerna halva tillagningstiden mot vad de brukar kokas. Häll i baconet och fettet som blir i den ungsfasta form som du tänker använda, häll av vattnet från makaronerna och häll de över baconet och rör om så att de blandas
Blanda samman alla ingredienserna. Fördela degen på bakplåtspappret i en långpanna. Så snart kakan tagits ut från ugnen hyvlas nougat i tunna skivor och läggs över hela kakan
Ni som följt mig ett tag vet att min farmor är en stor inspirationskälla hos mig till bl. Viktor har varit bortrest med lagethela helgen men kommer hem när som helst och jag har suttit och skrivit hemtenta hela helgen
Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in. Sätt ugnen på 175 grader Grädda i 1 ½ timme Efter 1 timme, lägg på en plåt över formarna Klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.