Mjölmixen går att byta ut mot annat mjöl, tex havre- eller kikärtsmjöl. Dessutom är det så vansinnigt gott att äta scones nygräddade och varma med ost och marmelad
Finns det något lyxigare än att börja helgmorgonen med nybakat bröd. Eftersom jag gärna äter scones varje helg försöker jag variera med mer nyttiga scones
Det gjorde jag med de här sconesen. Ibland lyckas man med något nytt på första försöket. ex. I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Blanda samman mjöl med bakpulver och salt i en skål. Klappa ut degen med mjölad hand till en stor kaka, ca 2 cm tjock. Tryck ut runda kakor med mått, ca 8 cm i diameter. Lägg dem på plåt klädd med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 10–12 minuter. 2 tsk bakpulver. 2 dl mjölk
Man går upp en halvtimme tidigare och svänger ihop lite scones, tar fram en bricka och dukar fram smör, marmelad och varmt te och sedan tar man med sig allt och kryper ner i sängen igen
Arbeta in smöret med hjälp av fingertopparna, rör ner filmjölken. 1 bröd3 dl vetemjöl1 dl havregryn½ tsk salt2 tsk bakpulver50 g smör1½ dl filmjölkBlanda de torra ingredienserna i en bunke. Grädda i 250°C, 10 minuter
Servera sconsen rykande färska medexempelvis ost, smör, marmelad och vispad grädde. Så här gör du 15 minuter Sätt ugnen på 250°C Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och eventuell smaksättning i en bunke. Dela upp degen i 8 stycken bullar som du lägger ut på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord form. Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Spara recept 2 kom. Skriv ut Dela E-post Pinna 1285 4 dl vetemjöl. 2 tsk bakpulver. 2 krm salt. 2 dl mjölk. 1 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär och gojibär
Men många som fortfarande tål mjöl väljer ändå att sluta med det, nu när så många studier visar att dagens hårt avlade vete medextra mycket gluten knappast är bra för någon, annat än just mjöl och brödtillverkarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.