Söta eventuellt med koncentrerad saft. Tillsätt en äggula i taget under fortsatt omrörning. Pressa potatisen, finhacka eller mixa mandeln och rör ner i smeten
Värm en stekpanna på medelvärme och lägg i kantarellerna i torr panna. Häll över på kantarellomeletten och servera, gärna med knäckebröd och en god ost
kronans kaka, och hotta upp den medlite nya tillbehör. Som synes på bilden så täckte jag kakan medkaramelliserad mjölk och pimpade det hela medlite hallon
Vispaihop grädde, dill, ägg och äggulan. Flingsalt. Chilisås. Fördela det i 6 ugnsfasta småformar. Ställ dem i vattenbad i en långpanna och baka dem i ugnen ca 30 minutertills äggen stelnat. 2½ dl vispgrädde. 2 msk hackad dill. 3 garneringar. 2 rädisor
Här har jag gjort en Kronans kaka med melonkärnor i stället för mandel. För någon vecka sedan upptäckte jag en nyhet ibutikshyllan, en påse med melonkärnor, som lär vara likanyttiga och fulla med bra fettsyror som kusinen pumpakärnor
Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker. Kavla ut och klä en pajdeg med mördegen. Tillsätt ägget och vattnet och arbeta samman tills degen precis går ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.