När matfettet tystnat och blivit svagt brynt – lägg i selleri, morot, kålrot och rödlök och fräs det på medelstark värme ca 8 minuter under lock. 3/4 krm mald svartpeppar
Ta en varm tallrik och lägg upp rotsakspytten och kantarellerna vackert. Vispa ur stekpannan med kalvbuljong, köttsaften från folien, vatten, lite soja och eventuellt lite av vinet, koka ner
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna och strö över rotsakspytten. Stek rotselleri, morötter, kålrot och rödlök i matfett på medelstark värme i en stekpanna ca 8 minuter
Men nu över till dagens recept som är en kryddig rätt medmathavre och korv. Vi firade mamma i lördags med en riktigt lyckad överraskningsfest och nu befinner hon sig utomlands och ligger antagligen på en solstol i värmen, det är hon värd
Rotsakspyttmed soyagrytbitar och ingefärssås. Vi brukar göra det med många olika sorters rotsaker och har kommit på att denna sås baserad på ingefära och matlagningsgrädde passar väldigt bra till
Igår blev det kycklingspett med jordnötssås till middag, såsen blev väldigt god. Skala och finhacka vitlöken och stek i olja tillsammans med curryn i någon minut
Vik ihop kycklingen och ”sy ihop” snittet med tandpetare eller en grillpinne. För mer Medelhavssmak kan en kvist rosmarin eller några basilikablad gärna få smyga sig in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.