Rostaderotsaker är en rätt som alltid funnits med. Rostaderotsaker à la Nina. Det är bara att skära lite rotsaker och grönsaker i bitar, vänd runt i olja och kryddor, toppa med något gott och servera med någon god röra
Rotsaker som rostas i ugnen får en fantastisk smak – både mild och koncentrerad. Toppa med chèvre och örtkryddor, så har du ett läckert tillbehör till en köttbit eller en alldeles utmärkt rätt för en dag mitt i veckan
Rostaderotsaker var ett tag sedan vi hade och jag lade på några skivor getost mot slutet i ugnen. Till detta kokade jag ihop en sås med vitt vin och örter
slutligen kunde en tallrik med lammbog, rödvinssky och rostaderotsaker serveras. Â Den redan i bitar styckade lammbogen la jag upp i en ugnsform, gned in med salt och peppar, späckade med vitlöksbitar och färsk rosmarin
Jordnötssmör ger grytan en fantastisk smak, och tillbehören - skivad banan, strimlad kokos, rostade jordnötter och en supergod "stingig" chutney eller jelly - sätter den där extra piffen på det hela
Det är egentligen pimpade rostaderotsaker, men lite variation kan göra underverk. Lägg alla rotsaker i en skål och häll i olivolja och Ras-el-Hanout, salt och peppar
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och fyll den med tomater, vitlök och timjan, så mycket som ryms. Gnid in kycklingens utsida med olja, salt, peppar och lite av den färska timjan
Dressingen till rotsakerna var nog det som imponerade mig mest. Detta inlägget har hittills rekord i lång titel… men jag ville få med allt som serverades till nyårsmiddagens huvudrätt
Rostaderotsaker. Servera Soja Nuggets tillsammans medrotsakerna och tzatzikin. Skala rödlök, skrubba rotsakerna rena och klyfta sedan alltsammans i lagom storlek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.