Helstektkycklingmed buljongkokta rostade potatisar och majrovorIbland vill jag ha mat så som mormor lagade den, gärna en klassisk söndagsmiddag, som här medkyckling
Gnid in kycklingmed smör och samtliga kryddor som du blandat ihop till en rubb. Skummig kycklingsås. Toppa med ramslöken och örter samt ringla över olivolja
Stek kycklingfiléerna i rikligt med smör och rapsolja. När rotsakerna är färdiga stänger du av ugnen men låter plåten stå kvar i ugnen medans du gör klart resten
Rotsaker tillsammans medkycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg den tillsammans medkycklingdelarna i dubbla plastpåsar
Kyckling. Halvera citronerna och lägg citronhalvorna med snittytan upp. Tina kycklingen. Därför kan de recept som levereras med din matkasse skilja sig något från de recept som du hittar på vår hemsida
Lägg alltsammans på plåten tillsammans medkycklingen. Tina kycklingen. Blanda om ordentligt med händerna och gnid in kryddblandningen i kyckling och grönsaker
Krydda kycklingenmed salt och peppar. Placera kycklingen i en smord ugnsform. Låt därefter grönsakerna gräddas klara tillsammans med kyklingen den resterande tiden
Börja med att lägga köttet i marinad, endera i en plastpåse eller i en bunke. Om ni vill skala även potatis, jag brukar bara tvätta dem och använda dem med skalet på nu när de fortfarande har så tunt skal
Skala och tärna sötpotatisen, skiva båtar av löken och blanda med oliver och tomater i en form. För 4 personer Kycklingen. 1 kg kycklingfilé 2 dl vispgrädde2 dl crème fraîche 2-4 tsk sambal oelek (avgör själv hur starkt du vill att det ska vara) 1 msk Tamari soja 1-2 pressade vitlöksklyftor Salt, pepparSmör Putsa filéerna och dela dem på längden. Klart efter totalt ca 25 min, känn efter med potatissticka. 4 personer Kyckling. 1 kg kycklingfilé
Serveras till exempel medungsrostaderotsaker som med fördel kan göras tillsammans medkycklingen. En god och saftig helstektkycklingmed gyllenbrunt krispigt skinn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.