Nu är den färggranna hösten här och med den så mycket god svamp i skogarna. Jag minns att jag gärna ville vinna i mängd och lite så är jag nog fortfarande
M frågade imorse när vi gick till skolan om de skulle kunna få leka i skogen i eftermiddag om V hade lust till det och om det blev så kunde kanske jag komma förbi med varsin muffins till dem
Jag blir så glad av solenoch värmen att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Solen skiner även idag vilket får hela min mage att nästan bubbla över av vårlycka
Äntligen är det sommar och då blir suget efter att göra utflykter och en massa god picknickmat. Grillad kall kyckling, sallad och Mango rajasås, rullas ihop och plastas in
Nu när det äntligen är soligt väder, ökar mitt sug efter att grilla rätt drastiskt. Så många köttbitar som blivit överstekta och så många äckliga potatissallader från kyldisken som vi har ätit
Det absolut mest förekommande tillagningssättet för kantareller är smörstekning – på smörgås. Uttrycket ”skogens guld” är väldigt passande med tanke på den gyllengula färgen och att de som matsvampar verkligen är guld värda
Resan gick under benämningen ”Solens mat & Italienska delikatesser” och var en ordnad gruppresa där vi flög ner till Rom direkt från Landvetter för att sedan med buss ta oss runt
På min joggingrunda runt sjön vid stugan, hittade jag fantastisk harsyra ute i skogen, och gjorde som trendkockarna, plockade på mig en påse ur skogens skafferi
Rökskåpet är rekorderligt och ganska tungt, varför jag blev smått förvånad när jag på morgonkvisten hittade skåpet nedanför den bänk där det stått tryggt intill husväggen
gult = sädesfälten, grönt = skogarnaoch rött = morgonrodnaden, fast i vissa andra källor står det dock att det röda står för (som det så ofta brukar vara vanligt för den röda färgens symbolik i flaggsammanhang) det blod som offrats för nationens frihet
Är nämligen riktigt hungrig och maten på bilden var så god att jag nästan grät. Har tre fjällrödingsfiléer kvar i frysen och jag tror att svärmor eventuellt kan ha fler påsar med kantareller
Idag vaknade man upp till ännu en dag med strålande solskenoch det är helt underbart skönt ute. Jag blir det iaf och får lite mer energi så har faktiskt både bakat och städat lite här hemma
Att en sådan enkel sak som en picknick korg och en solig höstdag i skogen kan få en att må så bra. Men innan vi ens åkte till skogen så stekte jag högrev i större bitar och den fick koka ett kort tag i rödvin, buljong, salt och vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.