8,5 dl kristalliserat rosensocker. Socker med smak av ros. Jag har tänkt att prova att använda rosensockret till att göra rosenpanna cotta toppat med rosenbladsgelé
De söta formarna vann jag hos Remsans Bistro. Idag har jag varit på föreläsning om rosor. Eftersom jag fick äran att fixa fika så fick det självklart bli med rostema
Jag vet att det inte är höst än på långa vägar och hur mycket jag än gillar när den kommer har jag inga avsikter att locka fram den tidigare än vanligt
Rosor måste väl ändå vara något av det allra vackraste man kan baka med. Allt blir liksom så skirt och drömskt och magiskt av de tunna små bladen och både färgen och smaken får mig att vilja hoppa rakt in i valfri Maria Gripe-roman och stanna där för alltid
Munkar är en sådan där anrättning som jag liksom alltid låtit bli. Någonstans i bakhuvudet har varningar om eldfattande pannor, stänkande het olja och alldeles för avancerade recept liksom hindrat mig från att ens försöka
Det är faktiskt redan dags för en ny utmaning i Månadens sötsak, tro det eller ej. Temat för maj är SOMMAR och min förhoppning är att alla somriga bakverk ska hjälpa till att kicka igång årstiden snarast möjligt
Vill du förlänga sommaren så rekommenderar jag rosensocker som har en himmelsk smak av sommar. Rosensocker kan används i bakning, för dekoration av drinkglas eller som topping på bakverk
Rosenmaränger. Bara namnet liksom. De sköra, parfymsöta små liven får mig alltid att tänka på excentriska tepartyn i brittiska trädgårdar med massor av vita spetsar och kristallglas och sherry
Den här sommaren har varit så uppbokad hittills att jag knappt alls hunnit ägna mig åt min favoritsommarsyssla – att hänga i Småland, skrota runt och göra ingenting, dricka trädgårdskaffe med trippel påtår och åka på en och annan loppisrunda och fynda roliga köksprylar
Nu när det börjar närma sig jul så vill jag såklart passa på att baka lite extra mycket med med saffran och den här gången fick det bli saffransbiscotti
I slutet av sommaren förra året hade jag ett inlägg med frågor och svar. Det har ju gått en tid sedan dess så jag har åter samlat ihop de frågor som dykt upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.