Äppelrosor. Här fick jag dela med mig av pyssel, inredningsidéer och inspireras av likasinnande. Är man noggrann så belönas man med väldigt tjusiga små bakverk att imponera på gästerna med
Skär bort eller ta ut kärnorna och kärnhuset med en håltagare. Fördela äppelskivorna med den röda sidan av skalet upp så att färgen syns sedan när du bakat dem
Nu står det två fina burkar på min hylla i köket, en med syrensocker och en medrosensocker. När bladen är helt torra mixar du 1 dl rosenblad tillsammans med 5 dl strösocker. 1 dl rosenblad tillsammans med
Bred lite nötkräm längst nedre kanten på degremsan, skiva äpple i halvmånar, lägg dem på krämen med raka snittytan mot mitten, så att skalsidan ligger något utanför degkanten
Rör ut aprikosmarmeladen med lite vatten. 1 stort äpple helst med rött skal. Servera med en kula vaniljglass och/eller lite vaniljsås 4 äppel. - Ett paket kavlad deg räcker till 6 rosor 1 stort äpple helst med rött skal
Var noga med att bara använda obesprutade blommor. Min morfars vackra sommarrosor har nu blivit fint rosa rosensocker som kommer att pryda skafferihyllan i höst
Hösten är ju för härlig med dess skördefest. Gjort mos och Äppelrosor. Servera med marzankräm. Lägg äppelskivorna i en kastrull med 3 msk socker o 3 msk vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.