Pensla spettenmed soja, pressa över citronsaft och krydda med citronpeppar och flingsalt. Smöret och oljan använde jag sedan för att ösa vitkålen med under tiden i ugnen
De blev väldigt goda, och några av dem förvandlades till en lättlagad och lite lättare lunch till maken och mig i form av mumsiga quesadillas med ost och lufttorkad skinka
Ta vara på köttskyn som bildas och koka ner den till sås, kanskemed lite av marinaden i. Blanda med resten av ingredienserna och smaka avmed salt, limesaft och eventuellt lite honung
Jag och min familj och min bästa vän med familj lever livet på Gotland. God som den är men med vaniljglass, vaniljsås eller grädde är det heeeelt suveränt god
Detta ska röras ihop igen. Linserna går fort att koka och fungerar fint som ersättning istället för kött i en sallad eller till ris, pasta eller couscous
Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera kycklingen (detta kan göras kvällen innan om man vill och kycklingen kan ligga i marinaden över natten i kylskåpet)
Förrätten skulle vara superenkel var tanken, men eftersom Växjö inte dignade av fetaost i bit så fick jag lägga mycket tid på att leta, vilket gjorde att på den tiden skulle jag kunnat göra en ganska avancerad förrätt
Skala och finhacka löken. Stöt grönpepparkorn i mortel och blanda ner dem i såsen. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min. Smaka avoch häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Nog måste väl banankaka räknas som ett klassiskt bakverk. Trösterikt, eller hur. Ofta brukar man smaksätta banankakor med kanel och ingefära, men jag friskade i stället upp smaken med citronmarmelad och så rejält med vanilj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.