Vispa grädden ochblandamedrisgrynsgröt, socker och vaniljsocker. risgrynsgröt. Fördelarisgrädden i små glas eller koppar toppa sedan med apelsin- ochhallonsalladen precis före serveringen
Blanda ner risgrynsgröt, flor- och vaniljsocker i grädden och rör om till en slät, fluffig massa. Vi har som tradition i min familj att göra ris á lamalta på juldagen, vi brukar alltid koka lite extra risgrynsgröt på flit för att få en skål över
Servera risalamaltan i portionsskålar till var och en medkolasåsenringlad på toppen. Blandarisetmed grädden, apelsinfiléerna, innehållet i vaniljstången samt lite socker och Fazer ögon vit choklad
Vänd ner vaniljsocker och florsocker i grädden ochblanda sedan med gröten. Koka riset i saltat vatten och smör i ca 10 minuter. Tillsätt mjölken och låt svälla på svag värme i ca 30 minuter, rör om försiktigt någon gång så att gröten inte bränns vid. 2 dl grötris
Blanda i risgrynsgröten, socker och vaniljsocker. Jag hade risgrynsgröt över och ville dessutom testa Sojatoos vispbara risgrädde (hittade den på Goodstore på Söder i Stockholm)
Servera risalamaltan i portionsskålar till var och en medkolasåsenringlad på toppen. Blandarisetmed grädden, apelsinfiléerna, innehållet i vaniljstången samt lite socker och Fazer ögon vit choklad
) Jag gjorde två versioner, en medråris i och en "low carb"-variant med keso istället för ris. Idag har jag gått runt och ojat mig hela dagen, körde ett riktigt tungt pass med min vän Malin igår och idag är träningsvärken brutal
Vispa grädden ochblandamedrisgrynsgröt, florsocker och vaniljsocker. Jag vill att min RisàlaMalta ska smaka mycket vanilj och den ska serveras med en saftsås med smak av jordgubb
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.