Rimbobullar påminner mig alltid om ”lite äldre damer” som bjuder på bullar en sommardag. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter i 250C tills de får lite färg
Det har varit en tuff vecka med extremt mycket skolgrejer samtidigt som jag varit förkyld och hängig men jag lyckades få in allt i tid, till och med innan vi åkte iväg på Thanksgiving middagen igår så jag kunde släppa allt och njuta av kvällen där
Rulla ut tre smala längde på en plåt med vakplåtspapper på. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret o ha i saffran o häll över det i en skål o vispa snabbt i äggen
Vi bakade rimbobullar och snurrbullar med mandelmassa så det stod härliga till, sen har vi faktiskt inte gjort nånting, bara slappat och tagit det lugnt
Blanda bakpulver och vetemjöl och vispa ihop det med de övriga ingredienserna till en slät smet. Smörj och bröa en sockerkaksform, med riven kokos/ströbröd
Här kommer mitt gamla recept med viss modifiering. Börja med fyllningen. Blanda det rumsvarma smöret med råsockret och vaniljsockret till en smidig smet
Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken
1Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. 1Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter. 1Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.