En av mina favoritfrukostarjust nu är den fantastiskt goda havre-muggkakan. Jag har gjort en massa olika varianter på mugg-kakor senaste tiden men det här receptet är nog det jag tycker bäst om till frukost
Lite käk på torsdagskvällen för en person vid bordet (hrm, i soffan framför TV. Små potatiskakor med lite hackad lök, bräckt rökt skinka och stekta tomater
Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. "Sydafrika är ett populärt turistmål och Afrikas rikaste land, men också ett land präglat av enorma motsättningar
Åh, jag älskar cart d´ors mascaraponeglass med skogsbärssås och pistagenötter och när jag igår såg den för extrapris i icakatalogen fick jag en idé, jag ska göra min egen mascaraponeglass
Gjorde en galet god tårta till min allra bästa kompis som fyllde år. Ta fram två lika stora glas som det första och häll i socker i det ena, till samma nivå som äggen i det första glaset är
i höstas gjorde vi en underbar resa till new york med ett par vänner. på frågan om vi kunde få oss en daiquiri fick till svar "no we just do margaritas"
Imorgon ska jag göra tomatsoppan (utan skaldjur), ta fram de frysta kräftorna på tining samt lägga sillen i saltlagen sent på kvällen eller tidigt onsdag morgon
En del boveteflingor kokas med dubbla mängden vatten. Just nu är jag inne i en bovetegrötperiod. Sedan toppar jag gröten med en massa olika färska och torkade frukter, samt frön och nötter
Kategorier. ))Vi hade en jättetrevlig glöggbjudning hemma hos oss i lördags och något som jag tokfrossar i just nu och som vi bla bjöd på var dessa små godbitar
Skala gulbetor, morötter, citron och gurkmeja. 500 gram morötter. Kör alla ingredienserna i din råsaftcentrifug till en härligt gul och uppiggande juice
Sedan gick vi på räkcocktailen, ungefär så här gjorde vi. En kille sattes på att skala räkorna. Finhacka salladslöken och dela tomaterna i lagom stora bitar
Hackar lök (just nu min egen salladslök), skivar paprika och morot tunt. kokar upp vatten i vattenkokaren och häller över fullkornsnudlar (glasnudlar funkar också), låter dem mjukna upp i några minuter för att sedan sköljas i kallt vatten (stoppar kokningen -annars blir de för mjuka och grötiga då du wokar upp dem igen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.