Fredag, jippi, bästa dagen är här igen. Solen strålar fortfarande trots att klockan snart är 19. 30. Är det inte fantastiskt med de här ljusa kvällarna
Fyllning. Hacka räkorna grovt och blanda med dill, majonnäs, pepparrot, crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt och peppar och bred röran på tunnbröden
Här kommer receptet på räkrullarna jag gjorde i torsdags. Innan mamma och pappa åkte i fredags morse var de inne och sa hej då till mig, och då sa även mamma att hon tyckte att de här rullarna faktiskt var himla goda
Nu är det rabarbernas tid, dom allra första är ju så goda,passa på att paja till det. Den här pajen var nog en av dom godaste jag bakat med rabarber,och det går säkert att byta ut mot äpplen när hösten kommer
I kväll var det läge för en god kyckling gryta hos Rantamor. Här ser vi alla råvaror, häng med. 1 styckad kyckling1 burk kokosmjölk+ lite grädde2 äpplen2 bananer3 morötter1 stor gul lök1 vitlöksklyfta1/2 tsk red currypasta2 tsk curry1 tsk riven ingefära1 tsk spiskummin1 tsk sambal oleken skvätt sveet chilisauresalt
Anki ville ha recept på min räksoppa,och d ska hon allt få. Börjar med att skala räkorna(oftast Rantafars jobb),ned med räkskal i grytan samt,en charlottenlök2 morötter1 vitlöksklyftalite buljongfräser upp allt i lite olja,i med vatten och vitt vin, och låt koka i 25 minuter,i med grädde och lite ketchup och lite sötsursås
Den här pepparkaksdegen är så lätt att baka ut,och jag har bakat varje advent tillsammans med Colin. I år har jag gjort om degen lite för att jag ska baka med John på söndag,och eftersom han är allergisk mot mjölk och mjölkprotein,så bytte jag ut smör mot Milda-mjölkfritt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.