Madame Ediths Räkrulle
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Degen
  • 1125 g smör (smält)
  • 12 ½ dl vetemjöl
  • 13 dl mjölk
  • 11 krm salt
  • 14 ägg
  • 1 Fyllningen
  • 12 dl grädde
  • 11 dl majonäs
  • 11 dl hackad dill
  • 11 tsk salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 1½ l räkor (gärna handskalade)
  • 11 dl tonfisk
  • 14 ägg (kokta och hackade)
  • 12 dl gröna ärtor (upptinade om du använder frusna)
  • 1 Degen 125 g smör (smält) 2 ½ dl vetemjöl 3 dl mjölk 1 krm salt 4 ägg Fyllningen 2 dl grädde 1 dl majonäs 1 dl hackad dill 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ½ l räkor (gärna handskalade) 1 dl tonfisk 4 ägg (kokta och hackade) 2 dl gröna ärtor (upptinade om du använder frusna)Till degen använder du en handvisp och till fyllningen en elvisp. Degen: Vispa ihop allt utom äggen. Koka ihop snabbt till en tjock deg. Låt svalna. Vispa ner ett ägg i taget. Grädda på bakplåtsklädd långpanna. (Obs! öppna inte ugnsluckan under gräddningen.) 175 grader i 15 min. Låt svalna! Fyllningen: Vispa grädden och vispa därefter ner majonäs, dill, tonfisk och kryddorna. Rör ner räkor, äggen och ärtorna. Bred ut fyllningen på "pannkakan". Rulla ihop som en rulltårta. Förvaras i kylen och skärs upp i skivor innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.