När vi flyttade in önskade jag mig rabarber – och fick tre plantor. Jag är barnsligt förtjust i både kräm och paj, det påminner om när man var liten, men jag fick lust att prova något nytt också
Skölj och skala eventuellt rabarbern beroende på hur grov den är. Skär rabarbern i mindre bitar. Koka rabarbern mjuk i vatten och socker i en kastrull 8-10 min
Lite svalare väder har avlöst förra veckans sommarvärme, men igår var det en solig och fin kväll. Jag dammade av glassmaskinen och lagade en syrlig, svalkande rabarbersorbet
Det har varit en fin dag i dag, sol och härligt blå himmel hade vädergudarna på sin meny. Men nu svartnade himlen plötsligt och ett fasligt åsk- och hagelstormoväder bröt ut
Nu är våren här. Med våren kommer också rabarber, en av våra finaste primörer. Här tillsammans med en krämig och len Crème Brûlée samt knapriga kardemummabiscotti
Här kommer ett första recept med just rabarber och vi börjar med en underbar rabarbersorbet. Finns det något mer läskande på sommaren än att äta en riktigt god sorbet
Den här sorbeten blir alldeles oemotståndligt krämig och fin i konsistens och smak. Förutsatt att man har en glassmaskin är den dessutom väldigt lättlagad
Så äntligen har våren kommit i år igen. Ett säkert vårtecken är de första rabarberna. För att fira min favoritårstid bjöd jag i helgen några goda vänner på en vårinspirerad dessert
Mellan den 3 april - 31 maj 2017 kommer Viking Line att ha Spring & Green-temaveckor på sina båtar. Det betyder att de fokuserar på gröna värden och hållbarhet och det är första gången som de inte har kött-, fisk- och fågel på deras á la carte meny
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.