Krispiga Julnötter till glöggen. Krispiga julnötter. Med smak av kardemumma och kanel samt lite sting. Jag testade att ugnsrosta nötterna med garam masala och det här är andra omgången under två veckor som jag har gjort en stor sats
) på överblivna pepparkakor och julnötter. Häromdagen var vi och fikade hos Liv och Agneta. Ni kanske kommer ihåg att det var Liv som vann en Kitchen Aid i en baktävling i våras
Om du som jag alltid köper för mycket julnötter är det här receptet perfekt. . Julafton har inte ens infunnit sig och jag börjar redan tröttna på julmaten
I senaste numret av Elle mat och vin finns det ett recept på småkakor, som heter Julnötter. Jag använde detta recept, men istället för att använda siktat dinkelmjöl, använde jag fullkornsdinkelmjöl och därmed en mindre mängd
och till något skulle julnötterna användas ändå. Kom på när jag redan hade börjat med det här brödet att valnötter i bröd kanske inte skulle falla varken mig eller min man i smaken
denna sida100 g mörk choklad, 70%90 g solrosfrön70 g skalade valnötter2 krm salt1 krm kanel1 krm finmalen kardemummaBörja med att rosta solrosfrön i en stor stekpanna
50 g blandade julnötter. Sätt ugnen på 200°. Hacka nötterna. Rör smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt ägg, nötter, malen nejlika och nästan hela mängden mjöl
Variera nötterna med andra goda julnötter. Hoppas att ni har haft en underbar helg. Det har jag. Vädret har varit mulet, men temperaturen har varit några grader plus, vilket är ovanligt på dessa breddgrader så här års
Variera nötterna med andra goda julnötter. Hoppas att ni har haft en underbar helg. Det har jag. Vädret har varit mulet, men temperaturen har varit några grader plus, vilket är ovanligt på dessa breddgrader så här års
Dessutom hade jag med en sån här påse rostade julnötter som jag förstås också gjort själv. Rostade julnötter 200 g blandade nötter (osaltade)2 msk socker2 msk brunt socker1 tsk kanel1 tsk curryen nypa muskoten nypa nejlikaBlanda socker och kryddor i en liten skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.