500 g rabarber. 1½ dl strösocker. 4 dl vatten. 2 msk potatismjöl. Arla® mjölk. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g rabarber 1½ dl strösocker 4 dl vatten 2 msk potatismjöl Till servering
Ingredienser Portioner. 4 6 dl vatten 1 1/2 dl socker 1/2 tsk stött kardemumma 600 g tunt skivad rabarber 2 msk potatismjöl 1/2 tsk socker att strö över mjölk till servering Lägg till i inköpslistan
Börja med att skölja av rabarberna och skär dem i bitar som är ca. Har ni hunnit göra rabarberkräm än. Häll i sockret och sirapen, smaka av för det kanske inte räcker med det jag skrivit i receptet
När jag var liten och jag tillsammans med min kusin Johanna spenderade sommarloven i våra morföräldrars sommarstuga i Skåne serverades det ofta kräm till lunch
Lyckan var gjord när jag var till svärmors stuga och fick med mig ett stort knippe hem. Skala och skär rabarbern i mindre bitar Låt socker och vatten koka upp Lägg i rabarber och koka till den är mjuk ca 15 minuter Blanda potatismjöl med lite kallt vatten i en kopp Rör ner redningen i den varma krämen och låt den koka upp 400 gram rabarber
Lite sommarnostalgi, för vad är väl bättre än ljummen, nykokt kräm med iskall mjölk. Hemkokt rabarberkräm är barndomens somrar för mig, då vi var hos mormor & morfar eller hälsade på i Resteröd hos farmors syster Hilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.