Blanda rabarber, lök, ättika, vatten och socker. Låt koka sakta i 10 minuter. Skumma väl. Tillsätt aprikoser, chilifrukter, curry samt ingefära och låt detta koka ihop i 30minuter
Detta fantastiskt god chutneyrecept fick jag av en vän förra året. Jag är inte så himla förtjust i rabarber i vanliga fall, men detta är bara så gott, så även ni som är skeptiska till rabarber borde ta och testa detta
Skölj och skala rabarbern (om skalet är tjockt och träigt) och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Blanda rabarbern med samtliga ingredienser i en tjockbottnad kastrull (ej i aluminium då rabarbern får aluminium att fälla ut)
En härlig och smakrik chutney till grillat kött eller bred på lite på laxsidan innan ni grillar. Denna chutney är beroendeframkallande, så god blir den
Det är en härlig tid nu för att sylta, safta o lägga in godsaker från skog o trädgårdar. Och en trevlig present att ta till värdinnan när man är bortbjuden på trevligheter
Skala rabarbern om den är grov. Skär rabarbern i bitar som är 1 cm. Skala och hacka löken. Blanda rabarber, lök, socker, kryddor russin, ättiksprit i en gryta och koka på svag värme utan lock tills chutneyn tjocknat, 45–60 minuter
1 gul lök, skivad 1 klyfta vitlök, skivad 25 g färsk ingefära, riven 1 röd chilifrukt 1 vaniljstång 400 g rabarber, i bitar 1 äpple, i mindre bitar 1 dl honung salt
Jag tipsade Er om denna goding för ungefär ett år sedan. Jag gjorde en ny omgång i helgen och jag måste bara påminna Er igen, då det är så gudomligt gott
Gör så här. Skala och ansa rabarbern och dela i 2 cm bitar. Skala och finhacka löken. Lägg rabarber och lök i en kastrull tillsammans med honung, citron och fond
Lägg rabarber, lök, ättika och vatten i en kastrull. Koka upp och småkoka i 10 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och koka 30–60 minuter tills chutneyn tjocknar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.