På dagens middags meny kommer det inte finnas med Chutney, tror inte det passar till stekt torsk med nypotatis men, efter en grillhelg är jag /vi, familj som gäster helt besatta
Och en trevlig present att ta till värdinnan när man är bortbjuden på trevligheter. Den här varianten jag hittade jag från Ica och passarväldigt gott ostbrickan eller grillat
Sätt en deg på 1/2 pkt jäst (25 g), 2 dl lättmjölk (kylskåpskall), 3 dl vatten, 3 dl havrekli, 1 1/2 tsk salt och 4 dl fullkornsvetemjöl. Ta fram en ny bunke nästa dag och rör ut 1/2 pkt jäst med 1/2 dl fingervarmt vatten. Tillsätt 1/2 dl rapsolja, 1/2 dl linfrö, 2 dl rågflingor och surdegen från den första bunken. Arbeta samman degen med ytterligare 3 dl fullkornsvetemjöl och låt den jäsa i 40 minuter i övertäckt bunke. Efter jäsningen behövs ytterligare 1 dl fullkornsvetemjöl i degen medan du arbetar den slät och fin. Skåra ut 10 rutor med en sporre eller kniv och nagga rutorna med en gaffel. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter, pensla med vatten och grädda på mittfalsen i 225° varm ugn i ca 20 minuter
Varva i glasburk med örter och vitlök. Denna fetaost har jag marinerat med timjan & vitlök. Prova också, citron, rosmarin, chili, mejram, kapris, sardeller mm… Det här behöver du
Tryck till kakorna med en gaffel. Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Garnera med smält choklad. Tillsätt havregryn, vaniljsocker och mjöl, och arbeta ihop till en deg
Häll över fingervarmt vatten och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, matolja, kesella, morötter, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.