En sanslöst godchutney helt enkelt. Smaka av och tillsätt eventuellt salt eller honung efter behag. Låt chutneyn puttra tills päronoch lök blivit ordentligt mjuka och det mest av vätskan kokatbort
Det är första gången jag gör någon grön tomatchutneyoch jag har fått surfa runt bland en massa olikaoch bra matbloggar, för att få en uppfattning om hur man gör på bästa sätt
Nu när sommaren är här med alla sina grillkvällar tänkte jag göra en rabarberchutneysom passar jätte bra till både kött och kyckling även supergod till grillad halloumiost
Skeda upp chutneyn på väl rengjorda, varma burkar och förslut dem direkt. Man brukar väl säga att nöden är uppfinningarnas moder, men jag skulle nog vilja säga att överflöd har minst lika lika bra inflytande på experimentlustan
Utöver att servera den som ett härligt chutneyliknande tillbehör till grillat eller annat är den också en utmärkt smakgivare till fiskgrytoroch andra grytor
Blanda rabarber, lök, ättika, vatten ochsocker. Låt koka sakta i 10 minuter. Tillsätt aprikoser, chilifrukter, curry samt ingefära och låt detta kokaihop i 30minuter. Till marinering blandas 1 dl chutney med ½ dl olja. 5 dl socker. 6 hackade aprikoser. 2 hackade röda chilifrukter utan kärnor
Efter en middag på Ingelsta Kalkons butik här i Stockholm där vi fick världens godastekalkonburgare med rödlökschutneysom smälte i munnen och samtidigt hade en lätt hetta, ville jag göra samma hemma
Efter att ha glömt bort att inhandla mangochutney till det portugisiska köttet (recept inspirerat från The Chapmans Peak Hotel i Hout Bay, Sydafrika) slog jag till ochgjorde min egen
Du kan även använda MangoChutneysom smaksättare i en sås exempelvis till kycklingfilé eller till den indiska färsgratängen som finns med på veckans matsedel