Chutney

Chutney

  • 49 Recept
Mango Chutney

Mango Chutney

Du kan även använda Mango Chutney som smaksättare i en sås exempelvis till kycklingfilé eller till den indiska färsgratängen som finns med på veckans matsedel
Mango chutney!

Mango chutney!

Att göra egen mango chutney är superenkelt och blir kanongott, passa på nu när mangon är som finast. Det gör inget om mangon inte är riktigt mogen, eller för den delen lite övermogen, använd 1 eller 2 chilifrukter beroende på hur stark chutney du vill ha
Grön Chutney

Grön Chutney

Grön chutney med grön chilifrukt istället för tomater eller mango ger den där lite mer hetta känslan i mun och gom
Chutney, het

Chutney, het

När jag tog upp de sista rabarberna för i år, tänkte jag att det skulle vara kul att göra sin egen chutney
Chutney på gula tomater

Chutney på gula tomater

Skålla, skala och tärna tomaterna. Skala och hacka löken. Blanda tomat, lök, vinäger, socker och dijonsenap i en gryta och koka i 30-40 minuter under omrörning
Mango chutney.

Mango chutney.

Denna mango chutney blev väldigt god och smaken sitter i väldigt länge, vilket inte är helt fel. Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”
Het chutney

Het chutney

Den här chutneyn bör göras några veckor innan den ska ätas. Häl upp chutneyn i i varma rena burkar. Så där ja
Grön tomatchutney

Grön tomatchutney

Det är första gången jag gör någon grön tomatchutney och jag har fått surfa runt bland en massa olika och bra matbloggar, för att få en uppfattning om hur man gör på bästa sätt
Äppelchutney

Äppelchutney

Låt chutneyn puttra tills den är mjuk och grötig. Skala äpplena och ta bort kärnhusen. Skala löken. Hacka bananen
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Häll upp chutneyn på rena burkar. En klick rabarberchutney som tillbehör till grilltallriken, det är mumma
Äppelchutney

Äppelchutney

De tidiga sorterna av äpplena i trädgården har mognat och jag gjorde äppelchutney. Chutneyn är god till kött av alla slag
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Nu när sommaren är här med alla sina grillkvällar tänkte jag göra en rabarberchutney som passar jätte bra till både kött och kyckling även supergod till grillad halloumiost
Äppelchutney med bett

Äppelchutney med bett

Skeda upp chutneyn på väl rengjorda, varma burkar och förslut dem direkt. Tillsätt sockret och rör om, låt koka upp och koka ytterligare 50 minuter till det blir en lagom chutney konsistens

Tomatchutney

Utöver att servera den som ett härligt chutneyliknande tillbehör till grillat eller annat är den också en utmärkt smakgivare till fiskgrytor och andra grytor

Äpplechutney

Här kommer ett recept på äpplechutney som passar bra till fläskkött och kyckling. Häll upp chutneyn på en ren, varm burk
Rödlökschutney

Rödlökschutney

En av gudmödrarnas julklappar från pojkarna Skogly blev i år en rödlökschutney att servera t ex på ett kex med ost eller till en köttbit
HET äppelchutney

HET äppelchutney

Nu är ju detta med het, högst individuellt, men det får man nog säga att chutneyn blev het, precis som jag ville
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Till marinering blandas 1 dl chutney med ½ dl olja. Blanda rabarber, lök, ättika, vatten och socker. Låt koka sakta i 10 minuter
Svartvinbärschutney

Svartvinbärschutney

I går gjorde jag svartvinbärschutney eller något som liknar det i alla fall. Jo svartvinbärschutney. Syltsockretgör att chutneyn tjocknar ytterligare något
Fläderbärschutney

Fläderbärschutney

Skala och hacka lök och vitlök. Pressa saften ur citronen. Blanda allt och låt koka i ca 15 minuter. Rör om ofta, så det inte bränns vid
Rabarberchutney.

Rabarberchutney.

)På grilltallriken lägger vi ett nytt tillbehör ikväll, en rabarberchutney som vi gjorde förra veckan och som nu stått i kylen och gonat till sej
Lingonchutney

Lingonchutney

all vätskan kokat in och chutneyn har en simmig. Hetta upp smör i en kastrull och lägg i lökhack och. kanelstång