Pensla det heta grillgallret med olja och lägg på spjällen. Jag blir förstås väldigt glad om du köper min grillbok som ett litet tack för alla recept jag delar med mig av gratis härinne
Servera med vattenmelon- och fetaostsalladen ochgrillade potatishalvor (helt frivilligt). Potatisgris som jag är nöjer jag mig ju inte med det, utan som tillbehör blev det även en repris på potatisen till kycklingen tidigare i somras
Grillade köttfärsspett med ajvar relish, örter, vitlök och spiskummin. Serverades med en kålrots pommes Anna med örter och vitlök, choronsåsslungad vitkål, och en champinjonsås med timjan och rödvin
Grillade gjorde vi dock inne i köket på elgrillen, går bra det med. Hamburgertallrik blir det här i köket i dag, den malda biffen är gjord på fläsk- och hjortfärs denna gången, hamburgerbrödet är glutenfritt och har fått lite tuggmotstånd från solrosfrön
Så länge jag kan minnas har mamma, varje sommar, förberett kött i alla dess former med olika tillbehör, medan pappa svettats med grillvante och tång, mycket fokuserad på den glödande kolen och det fräsande köttet
Till burgarna gjorde jag en limeaioli för även om jag kryddade kycklingfärsen ganska rejält så smakar kycklingburgarna bäst med en het och smakrik sås till
Redan på morgonen kokte jag revbenen, delade, i vatten med hönsbuljongtärning, japansk soja, en hackad morot, lagerblad, svartpepparkorn och rikligt med salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.