Fräs squash och purjo i ghee eller smör, salta, peppra och låt kallna. Blanda majonnäs, crème fraîche, senap, finhackad kapris, salt och peppar, smaka av och vänd ner det kylda stekta, ställ åter kallt minst en timme innan servering
Prova till grillad eller rökt fisk, exempelvis makrill eller röding. Jag hade ingen äggula hemma till majo och behövde få en krämigare konsistens, det fick bli brynt smör istället
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Fisken. Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar
Barnen gaddade ihop sig idag och önskade sig en av sina favoriträtter – brinnande kärlek. Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal. Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har
Och variation – det kommer du väldigt långt med, min vän. Här serverade jag sötpotatisklyftorna med fisk som jag panerat med kokos och en kall, frisk sås med citron och ingefära
Själva fisken ugnsbakas bara med lite flingsaft och pressad lime på låg ugnsvärme. Den här fiskrätten är inte särskilt märkvärdig i sig, men såsen gott folk
Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon och fänkålen. Skala och hacka löken. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig
Fisken är inbäddad i mild chilisås som de flesta, till och med de allra minsta, gillar. Det var ett tag sedan det var fisk här på bloggen men nu så, nu kommer det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.