Fisk

Fisk

Solgul fisksoppa med torsk och lax

Solgul fisksoppa med torsk och lax

Ha i fisken och låt den bli genomvarm men inte koka sönder. Hetta upp smör i en kastrull. Skala och finhacka lök och vitlök, skiva purjolök och selleri fint
Fiskeburger

Fiskeburger

Fiske"deller"Hak det halve af torsken i en minihakker.  Vend de afkølede fiskedeller i æg og derefter pankorasp
Sardin och olivmacka

Sardin och olivmacka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 100 gram ruccolasallad 2 burk(ar) sardiner , i tomatsås 4 skiva(or) ciabattabröd , grova 250 gram Keso , naturell 20 st oliver , inlagda gröna 75 gram röd lök(ar) , i ringar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Friterad Skarpsill

Friterad Skarpsill

Ingredients. Addictive snacks with a beer to enjoy life. Fresh sprats in two variaties. One deep fried in batter and the other rolled in wholemeal or rye flour and fried in rapeseed oil until crisp
Friterad fisk - en barnfavorit

Friterad fisk - en barnfavorit

Med denna rätt äter alla barn, som jag stött på, fisk. Jag vet inte om den onyttiga frityrsmeten förtar fiskens nyttighet
Krispigt friterad skarpsill

Krispigt friterad skarpsill

Skölj fiskarna noga och torka dem med en torr köksduk. Smaksätt mjölet och rulla sillen i det, några åt gången
Matjessilltårta

Matjessilltårta

300 g kavring. 1100 g smör, smält. 13 gelatinblad, blötlagda. 13 dl crème fraiche. 12 dl kvarg. 12 ägg, hårdkokta och skalade
Kräftströmming

Kräftströmming

Ingredienser Portioner. 4 600 g strömmingsfiléer 1 1/2 tsk salt 1 dl hackad dill 1 msk dillfrö 1/2 dl tomatpuré 1/2 dl vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Stekt salt sill

Stekt salt sill

En gammal klassiker. Som barn gillade jag inte alls detta, men den hårda sältan tillsammans med den söta löken gör det här till en snabb vardagsrätt för vuxna
Kräftströmming

Kräftströmming

Rulla fisken med köttsidorna utåt och ställ tätt i ugnsform. Salta köttsidorna. Strö på dill och dillfrö
Fisk- och räkcurry

Fisk- och räkcurry

Om fisken är fryst tinas den lite grann och skärs sedan i bitar. Häll allt över fisken och strö över osten
Inkokt makrill med ättika

Inkokt makrill med ättika

Rensa fisken och ta bort huvud och fenor. Koka upp lagen och lägg i fiskbitarna och låt sakta koka i 10 minuter
Torskrygg vichyssoise

Torskrygg vichyssoise

Torka av fisken, lägg den i en smord form och krydda med citronskal, vitpeppar, salt och örter. Använd gärna en stektermometer, när innertemperaturen är 42 grader tycker jag fisken är perfekt
SOLSKENSSILL

SOLSKENSSILL

1. Häll av lagen (men spar den till senare. ) från sillen och skär den i bitar. 2. Riv skalen från citrusfrukterna