Ställ in rödbetssalladen i kylskåp och låt den gärna stå där minst några timmar innan servering. Blanda under tiden ihop majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar i en bunke
Skala och skär i mindre bitar. Varm rödbetssallad. Skär löken tunt och halveramtomaterna. Lägg de varma grönsakerna i en bunke och blanda med lök, babyspenat, tomater, olivolja och smulad fetaost
Sötsyrlig rödlök och krämig chevréost. Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Stek löken mjuk och glansig i smör och olja i en stekpanna eller kastrull
Ingredienser Portioner. 4 500 g färdiggokta rödbetor 1/2 tsk flingsalt 1 burk matvete (à ca 400 g) 1 påse babyspenat eller ruccola (à 65 g) 150 g getost av chèvretyp 600 g varmrökt makrill eller lax Senapsdressing 1 1/2 tsk dijonsenap 1 msk färskpressad citronjuice 1 tsk flytande honung 1/2 dl olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Häll av vattnet och blanda i honung och vinäger. Koka upp och krydda. maizenaSkär rödlöken i klyftor och sjud i lättsaltat vatten ca 10 min tills de mjuknar
) Smakerna är verkligen otroligt goda tillsammans och vaniljpäronen är pricken över i. Kommer ni ihåg att jag har pratat om en urgod rödbetssallad som de serverar på Ingeborgs här i Örebro
Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Toppa med granatäppelkärnor och. Fördela rucola, rödbetor, smulad fetaost, valnötter och physalis på 4 tallrikar
Nu har det gått några år sedan jag åt den sist så häromdagen, när vi tog upp lite rödbetor ur landet, dammade jag av receptet och rörde ihop en sats sallad
För en tid sedan skrev jag till exempel ett inlägg om hur man kan piffa upp den klassiska ”svenne-tacosen” genom att göra sina egna tortillabröd, byta ut köttfärsen, göra sin egen guacamole och salsa osv
För att inte tala om en macka med rödbetssalladoch julköttbullar någon av mellandagarna. Här kommer min variant med både färska och inlagda rödbetor, och med lite extra smak av äpplen och saltgurka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.