Rödbetscarpaccio
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 rödbetor (medelstora)
  • 12 lagerblad
  • 18 kryddpepparkorn
  • 11 tsk torkad eller 1 kvist färsk timjan
  • 175 g chèvre
  • 12 msk crème fraiche
  • 10,5 msk pepparrot, riven
  • 12 dl rödbetsspad (från rödbetskoket)
  • 11 msk balsamvinäger
  • 11-2 msk strösocker
  • 175 g smör
  • 1 flingsalt (efter smak)
  • 14 rödbetor (medelstora) 2 lagerblad 8 kryddpepparkorn 1 tsk torkad eller 1 kvist färsk timjan 75 g chèvre 2 msk crème fraiche 0,5 msk pepparrot, riven 2 dl rödbetsspad (från rödbetskoket) 1 msk balsamvinäger 1-2 msk strösocker 75 g smör flingsalt (efter smak)Koka rödbetorna tillsammans med lagerblad, kryddpeppar och timjan i vatten som precis täcker dem. Det tar ca 40 minuter. Mosa chèvre och blanda med crème fraiche och riven pepparrot. När rödbetorna är klara, ta upp dem och lägg dem åt sidan. Sila 2 dl av rödbetsspadet, blanda det med balsamvinäger och socker och reducera på hög värme tills hälften av vätskan återstår. Bryn smöret gyllenbrunt i en kastrull. Skiva rödbetorna tunt och lägg upp dem på fyra tallrikar med en klick av chèvre- och pepparrotscrèmen. Ringla över det reducerade rödbetsspadet och det brynta smöret, strö över flingsalt och servera genast.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.