Koka sparrisen några minuter, plocka undan några som serveras som de är. Visst, vi har lite pliktskyldig kyckling och potatis på sidan om men det är sparrisen som är huvudsaken
Lägg sparrisen på tallrik, slå lite sås över och toppa med löjrom och fint skuren gräslök. Vit sparris med hollandaise står på dagens påskbord och också också resterna från igår
Koka sparrisenochrödbetorna, var för sig, mjuka i vatten med lite salt och en klick smör. Toppa med lite smörkokta potatisskivor, tryffel och späda salladsblad
Förväll sparrisenoch mörötterna al dente i rikligt saltad vatten som sjuder. Och dressingen blandar du enklast i en liten mixer genom att vispa äggulan och vinägerna skummigt, tillsätt därefter oljan först droppvis sedan snabbare
Blanda ner mungbönorna - det är inte så noga när - de blir lite sönderkokta om man tillsätter dem från början och de redan är mjuka, men det gör inte så mycket tycker jag
Lamm-rödbeta-chèvre-pinjenötter-rödlök-balsamvinäger är en kombo som liksom inte kan bli så fel hur man än gör, de är som polare som har så kul ihop att de kan rocka den allra tråkigaste av fester
Fräste sparrisen, rödbetornaoch kantarellerna i en rejäl klick smör med bara lite salt. Lammfilen marinerade jag i vitlök, rosmarin, balsamvinäger salt, peppar ochlite honung
Låt rotspetsen ochlite av blasten sitta kvar. Strö över lite rucola inför serveringen. En god och lättgjord förrätt där rödbetorna får sällskap av chèvre i ugnen
Lägg till sist på de varma rödbetornaoch fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. Dra av skalet med händerna, skär i klyftor och lägg i en ugnsform
Många av produkterna hittar du numera i vanliga välsorterade livsmedelsbutiker och hälsokostaffärer, men också på nätet ex vis hos Råvarubutiken, LCHF-butiken, Veganlife, Immun, Goodstore, Plushälsa , Bravara m fl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.