En smördegsbakelse med skagenröra i. Lägg hälften av rundlarna på en plåt med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg och mjölk och pensla rundlarna på plåten med äggblandningen
Finhacka lax, lök och gräslök och rör ihop med crème fraiche och kaviar. Smaka av med salt och peppar. Finhacka sill, lök, dill, rädisor och ägg och rör ihop med crème fraiche
Skala rödbetorna. Skär dem i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ostkräm. Fördela rödbetor och ostkräm på 4 assietter. 500 g färska rödbetor
Koka rödbetorna och skala, dela dem i kvartar eller halvor om de är stora, fördela i tallrikar. Rödbetormed fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan. 600g färska rödbetor
Borsta med en mjuk borste så att betorna inte skadas. Idag tar jag hand om lite rödbetor. Mät upp kokspad och blanda med de övriga ingredienserna till lagen
Lägg till sist på de varma rödbetorna och fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. Dra av skalet med händerna, skär i klyftor och lägg i en ugnsform
Häll av kokvattnet och spola av rödbetornamed kallt vatten. Känn efter med en provsticka. Skölj rödbetorna men låt skal, rotspets och blastfäste vara kvar
Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor. Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.