Fräs linser, potatis och lök snabbt i en kastrull med olja. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med smörgås med grillad kyckling, sallad och basilika
I somras efterlyste vi recept medröda linser och Sandra bidrog med sin “solklara favoritâ€. Och nu när höstkylan bitit sig fast så är det gott med en värmande soppa
Servera soppan medbröd och ost. 1 stor finhackad gul lök1-2 msk olja eller smör1-2 tsk paprika pulver3 dl röda linser1 1/4 liter svag buljong2 råskalade tärnade potatisarCa 2 msk tomatpuré 1 tsk salt + lite svartpepparFräs löken i en kastrull på låg värme och få i så lite fett som möjligt. 3 dl röda linser
Börja med att skölja linserna, skala eller borsta potatisen och ansa och skölja purjolöken. Fräs purjolöken, potatisen och eventuella andra grönsaker du tillsatt i matfettet på medelvärme, strö över paprikapulvret och rör om
Servera gärna med en klick gräddfil och ett bröd att doppa i soppan. Den här linssoppan har sin grund i i en burk garam masala och en längtan efter het, värmande mat
röd chilifrukt, urkärnad och hackad. Smaka av med citron. röda linser, sköljda i kallt vatten. Servera med små skålar av olika tillbehör, till exempel crème fraiche, fetaost, skinka, korv, wokad salladskål eller grillade grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.