Rågkusar med rödbetor och frötopping
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g morötter
  • 1150 g färska rödbetor
  • 125 g jäst
  • 15 dl kall mjölk
  • 11 tsk salt
  • 12 msk honung
  • 18 dl rågsikt
  • 14.5 dl vetemjöl
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 11 ägg
  • 11 msk vita sesamfrön
  • 11 msk solrosfrön
  • 11 tsk flingsalt1 Skala och riv morötter och rödbetor grovt. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, salt och honung. Rör ner rotfrukterna och rör om. 2 Häll i rågsikt och vetemjöl lite i taget under omrörning. Klicka i smöret och arbeta degen på mjölat bakbord ca 8 min. Lägg ett bakplåtspapper i en form med måtten ca 25x35 cm. Tryck ut degen i formen och låt jäsa i rumstemperatur ca 2 timmar. 3 Sätt ugnen på 200°. Pensla brödet med lättvispat ägg och strö över sesam- och solrosfrön och flingsalt. Skär med vass kniv i degen så det blir 16 rutor. 4 Grädda brödet mitt i ugnen ca 35 min, tills innertemperaturen är 98°. Låt svalna en stund i formen och sedan helt på galler.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.