11 tsk
flingsalt1 Skala och riv morötter och rödbetor grovt. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, salt och honung. Rör ner rotfrukterna och rör om. 2 Häll i rågsikt och vetemjöl lite i taget under omrörning. Klicka i smöret och arbeta degen på mjölat bakbord ca 8 min. Lägg ett bakplåtspapper i en form med måtten ca 25x35 cm. Tryck ut degen i formen och låt jäsa i rumstemperatur ca 2 timmar. 3 Sätt ugnen på 200°. Pensla brödet med lättvispat ägg och strö över sesam- och solrosfrön och flingsalt. Skär med vass kniv i degen så det blir 16 rutor. 4 Grädda brödet mitt i ugnen ca 35 min, tills innertemperaturen är 98°. Låt svalna en stund i formen och sedan helt på galler.
Pensla bröden med ägg och strö över vallmofrön. Gör läckra toast med hembakat bröd. Hittade detta recept på tidningen Hembakats hemsida och har sedan min vana trogen gjort lite ändringar i receptet
Så käckt att bara göra degen och låta den kalljäsa för att sen klicka ut dem på en plåt. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper, grädda 225 grader varmluft i 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.