(* Använd med fördel din kallla surdeg direkt från dvalan i kylen (detta tycker jag ger en finare syra till brödet) men om du skulle ha för lite i burken, eller om den redan är framtagen och förfriskad, går det såklart bra det med, men minska då på mängden lite)
Ibland är det gottmed ett riktigt grovt bröd medtuggmotstånd i. Jag använder en storbrödform när jag bakar - finns inte det kan man dela upp degen i två mindre formar (ochkorta ner gräddningstiden)Fortfarandeosäker
Blanda samman alla ingredienser noggrant, gärna i assistent. Jämna till ytan på bröden med en slev. Fördela degen i två smörade brödformarsom helst skall vara teflonbelagda
Fast allra godast är de att äta medans lukten av nybakt fortfarande finns kvar i huset. Allt gräddas på samma gång och man får portionsbitar färdiga att stoppa i frysen
Lägg limporna på en plåt med bakplåtspapper och snitta valfritt mönster på brödet. Jag har längtat efter att baka så idag fick jag till två väldigt godalimpor
Ingredienser Portioner. 2 bröd ca 1 kg frukt och nötter. t ex 250 g torkadeaprikoser. 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g) (för 2 bröd) 10 dl vetemjöl 8 dl rågmjöl 1 tsk kardemumma 2 tsk bikarbonat 2 tsk salt 2 dl mörk sirap 1 liter filmjölk Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.