Måndag betyder även att det är "köttfri måndag" igen och vi har kommit till sluttampen på mitt vegetariska julbord för Hälsans Kök, efter denna rätt är det bara en maträtt och en efterrätten kvar
Dessutom delar vi med oss det busenkla (och snabba, och nyttiga…) receptet på chips av grönkål. Grönkål har många hälsofördelar och innehåller massvis med vitaminer, mineraler och aminosyror
4 400 g falukorv 400 g färsk gnocchi 3 msk smör 150 g skuren grönkål 1 dl rostade hasselnötter 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar Till servering riven parmesanost grovkornig senap Lägg till i inköpslistan
Man kan variera mackan och ta strimlad skinka, några små bitar ananas och lite champinjoner samt ost på mackan som ombyte, krydda med kebabkrydda och- eller oregano
Ingredienser ColeslawpåGrönkål För 4 personer 200 g grönkål 4 st morötter 1 dl vitlök- och chilimajonnäs med persilja Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att steka i
Ställ bunken på varm plats under natten, förslagsvis över kylskåpet. svaret på torrt bröd är brödrost. Rör ihop ingredienserna i en bunke som du täcker med plastfolie
Smakrik räksallad med många olika smaker som är lätt att slänga ihop till vardags. Ringla lite olja på pastan och häll över Krydda Provencale efter egen smak
lägg grönkålen i en bunke och häll på olivolja och salt och blanda runt ordentligt så bladen har blivit täckta ordentligt med olja, du behöver inte vara rädd för att ta för mycket för det stannar i bottnen på bunken när du tar upp bladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.