Gambas al olio et aillo Räkorutan skal Chili Vitlök Olivolja Salt, peppar Hackad persilja Skala och skiva vitlöken tunt, strimla chilin och fräs de båda i olivolja
På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det som tar lite tid är att skala räkorna annars är det en riktigt snabb middagsrätt
Sist rör du ner de skalade räkorna. Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa några minuter utan att de får färg. Skala räkorna. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt, men inte koka, då blir räkorna sega
Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega. 1 kg räkor med skal. 1 kg räkor med skal 2 st schalottenlökar 1 msk curry 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st burk krossade tomater 400 g 2 msk sweet chilisås 2 dl crème fraîche Det här behövs till 4 port
I slutet lägger du i räkorna och låter dem sjuda i oljan några min. Häll olivoljan i en panna, låt det bli varmt, lägg i vitlöken och pepparfrukterna samt salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.