Bakduken som jag har över brödet har min mamma sytt och broderat. Vänd sedan degen 3-4 gånger med en träslev och låt den jäsa i bunken ytterligare ett par timmar
Skulle ha dubblerat mängden sås. Lowe har kommit in i en period när han har mycket tankar kring döden. -)Parmainlindad kyckling med enbär och kantareller, 4 port. 500 g benfri kyckling1 msk enbär, hackade½ tsk grovmalen svartpeppar100 g parmaskinka3 dl vispgrädde (är ni såstokiga som vi så gör dubbel mängd)2 msk viltfond1-2 dl kantareller (jag tog torkade trattkantareller)Sätt ugnen på 225°. 1-2 dl kantareller
Innan de där två små har vaknat. Rör i blandningen medan du värmer den, den ska inte koka. "Kanelbulle"-müsli5 dl fiberhavregryn4 dl rågflingor1 dl vetekli1 dl kokos1 dl pumpafrön1 dl solroskärnor1 dl linfrön1 dl hackade cashewnötter1 dl hackade hasselnötter2 dl vatten1 dl rapssolja½ dl farinsocker½ dl mörk sirap1 tsk kardemummakärnor som mortlas/stöts1 tsk kanel1 tsk vaniljsockerSätt ugnen på 175°. Blanda runt 2-3 gånger under tiden så att det inte bränns
Det är klart, äter man inte helt strikt så är det ju bättre med vilket kokosmjöl som helst än att använda vetemjöl, men med de andra blir det inte heller lika bra resultat, det blir torrare och hårdare resultat (har jag förstått efter att ha läst respons från LCHF-bagare)
Fortfarande är det några veckor kvar på sommarlovet, och många har ännu semester, så framöver kommer det säkert tillfällen för många att ge sig ut på utflykter till badstränder eller andra sommaraktiviteter, t ex så ska det bli kanonväder i helgen igen
En perfekt sås nu när svamparna har börjat dyka upp samt när hösten är på intågande. Idag drog Bondens egen marknad igång för säsongen och roligt var att fler producenter än tidigare deltog
Ett annat miljövänligt sätt att få bort det brända i en kastrullbotten är att hälla lite vatten i grytan/kastrullen tillsammans med lite bakpulver och låta det koka några minuter
Så nu har jag bakat kokostoppar - hänsynslöst några gånger om dagen sedan dess och har slutligen kommit fram till ett recept som är lika gott som vanliga kokostoppar
Servera med sallad eller några gurkskivor och tomatklyftor. -) Lägg till mer grönsaker om du vill, t. Den strimlade potatisen, gul lök och grädde - det är vad som gör detta à la Jansson
– Den är billig, den är urgod och man tar vad man har i fråga om fyllning, säger hon i Kökskalendern från 1994. Gårdskaféets älskade äppelkaka i långpanna – gott till många Kastrullkaka Ingredienser 4 portioner 125 g smör (eller margarin) 1 ½ dl socker 1 ägg 1 ½ dl mjöl Förslag på fyllning 2 äpplen + kanel 1-2 dl hallon, blåbär eller röda vinbär Garnering 2 msk pärlsocker Gör så här Sätt ugnen på 225 grader. 1-2 dl hallon
Så nu kan du slippa att fundera, här hardu desserten till juldagen, annandagen eller nyårsafton. Med en frasig maräng, len och syrlig citronkräm, söta jordgubbar, fluffig grädde och knastriga granatäpplekärnor så åker du rakt in i tårthimlen, promise
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.